به فروشگاه عسل شاهد خوش آمدید
تخفیف ویژه تا 25 درصد برای کرم عسل وارنبو به مدت محدود.

تنوع رنگ عسل طبیعی

honey-e2

رنگ عسل طبیعی به منابع شهد و عسلک آن، خاک، رطوبت و فصلی که گیاهان تامین کننده ی منابع در آن رشد کرده اند و نحوه ی فرآوری و ذخیره سازی آن بستگی دارد. برای مثال، گیاهانی که در خاک رس پرورش یافته اند، در مقایسه با آن هایی که در خاک شنی پرورش یافته اند، عسلی تیره تر به بار می آورند. عسل های پاییزه ی گرمسیری و عسلکی اغلب تیره اند. حرارت دادن عسل هم، باعث تیره تر شدن آن می شود.

عوامل تاثیر گذار بر رنگ عسل

عسلی که در بالاتر از صفر درجه سانتیگراد ذخیره می شود به آرامی تیره تر می شود و عسلی که در شان هایی که قبلا از آن ها استفاده شده است، نگهداری می شود با جذب رنگدانه های گیاهی بره موم موجود روی قاب چوبی شان، تیره می شود. عسل های تیره اغلب طعم و مزه ای قوی تر دارند، چون معمولا مالتورز، مواد معدنی، اسیدها و فلاونوئیدهای آنتی اکسیدان بیشتری در خود دارند. آن ها همچنین معمولا گلوکز و فروکتوز کمتری دارند، بنابراین شیرینی شان نسبتا کمتر است. البته رنگ عسل به عوامل دیگری نیز از جمله مواد جامد، کلوئیدها و سایر ترکیبات عسل نیز بستگی دارد.

 

در هر کشور با منطقه رنگ متفاوتی از عسل ترجیح داده می شود. لذا تولیدکنندگان ترجیح می دهند عسل را در رنگ های مختلف و تا حد ممکن با توجه به نوع گیاه مبدا آن را به بازار عرضه کنند.

عسل های بهاره معمولا رنگ پریده هستند. عسل های با رنگ روشن معمولا گلوکز نسبتا بیشتری دارند، بنابراین سریع تر متبلور (سفت و غلیظ) می شوند. این گونه عسل ها طعمی ملایم دارند.

اندازه گیری رنگ عسل

برای اندازه گیری رنگ عسل، دستگاه ها و وسایل متنوعی ساخته شده و مورد استفاده قرار می گیرند. مهم ترین آن ها دستگاه اندازه گیری رنگ موسوم به فاند (pfund color grader) می باشد. همچنین دستگاه دیگری که حاوی یک سری شیشه های رنگی استاندارد می باشد که هر شیشه رنگ مشخصی را شامل می شود.

وزارت کشاورزی ایالات متحده، شناسایی هفت طیف رنگی را برای عسل تعریف کرده است. سفید آبگون، خیلی سفید، سفید، کهربایی خیلی روشن،کهربایی روشن ، کهربایی و کهربایی تیره. برخی عسل ها حتی تُن رنگ زرد، صورتی، قرمز، سبز، آبی یا حتی سیاه دارند.

 

رنگ عسل های مختلف

 

ردیفنوع عسلرنگ عسل
۱          گونزرد
۲          یونجهبی رنگ
۳          بادامکهربایی روشن
۴          سیبکهربایی روشن
۵          درخت توت فرنگیطلایی تا کهربایی متوسط، مایه های سبز
۶          آووکادوکهربایی تیره
۷          اقاقیامایل به سفید تا زرد کهربایی
۸          آویشنقرمز
۹          خاسطلایی تا کهربایی تیره
۱۰      روئینهطلایی تا کهربایی تیره
۱۱      سرخ ولیککهربایی روشن تا تیره
۱۲      خلنگ زنگوله ایقرمز مایل به نارنجی تا کهربایی تیره تا یاقوتی
۱۳      خلنگ جاروبمایل به قرمز یا کهربایی
۱۴      عسلککهربایی تیره
۱۵      پاپیتال (پیچک صحرایی)بسیار روشن یا کاهی
۱۶      شاه توت، تمشککهربایی روشن تا متوسط
۱۷      سیاه گیله، آس بریکهربایی روشن تا متوسط
۱۸      گل گاوزبانکاهی تا کهربایی
۱۹      باقلاکهربایی متوسط تا تیره
۲۰      گندم سیاهبنفش، قهوه ای تیره
۲۱      آلبالو و گیلاسکهربایی متوسط تا نارنجی
۲۲      شبدرمایل به سفید، کاهی روشن یا کهربایی
۲۳      پنبهکهربایی مایل به سفید تا روشن
۲۴      گل افعی (گل گاوزبان کوهی)کهربایی روشن
۲۵      اکالیپتوس E.globulus  آبیسبز روشن تا طلایی تا کهربایی متوسط
۲۶      اکالیپتوس E.polyanthemus  قرمزکهربایی تیره
۲۷      اکالیپتوس E.melliodora  زردبی رنگ
۲۸      ژلی بوشکهربایی تیره
۲۹      اسطوخودوسطلایی
۳۰      لدروودطلایی روشن
۳۱      زیرفونکاهی روشن یا کهربایی و مایل به سبز
۳۲      ماکادامیاکهربایی
۳۳      مانوکاکهربایی
۳۴      کهورکهربایی متوسط تا تیره
۳۵      استبرقمایل به سفید تا کاهی روشن
۳۶      چریشکهربایی متوسط
۳۷      کانولا (شلغم روغنی)مایل به سفید تا کهربایی روشن
۳۸      پرتقال و دیگر مرکباتکهربایی متوسط تا تیره
۳۹      کاجتیره
۴۰      گیاهانی جنس علف هفت بند، مانند فلفل آبی  و علف هفت بند ژاپنی (بامبو ژاپنی)قهوه ای مایل به قرمز تا قهوه ای تیره
۴۱      فَرَندَلکهربایی مایل به سبز تا کهربایی مایل به قرمز
۴۲      درخت ریواروامایه های کهربایی
۴۳      علف خربرگ باریک (بید علفی غاری)کاهی مایل به سفید یا کاهی روشن
۴۴      رزماریطلایی بسیار روشن تا طلایی مایل به قرمز
۴۵      فینباسکهربایی
۴۶      اکلیل کوهیکهربایی روشن یا سفید
۴۷      شبدربی رنگ و روشن
۴۸      بلوطتیره
۴۹      مریم گلیکهربایی روشن یا تیره زرین
۵۰      آکاسیا (صمغ عربی)مایل به سفید تا طلایی روشن
۵۱      آفتابگردانزرد طلایی
۵۲      کتیرازرد روشن تا کهربایی تیره

 

۰ نظر

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*